Planering Almedalen 2016

31 maj 2016

Planeringen för Almedalen går vidare.

Ikväll har TOMERs styrelse haft ett extra planeringsmöte inför Almedalsveckan. Mycket praktiskt som ska lösas men så klart är att det viktigaste som diskuterades var: ståndpunkter.

Vad vill vi föra fram? Vad är viktigast? Hur framför vi det på bäst sätt?

Vem bjuder vi in? Vem har redan tackat ja?

Vem beställer trycksaker och vem är bäst på att hålla i seminariet?

Kommer kassaregisterlagen döda en bransch?

Det är rubriken på TOMERS seminarium den 5/7 2016 14:00 - 14:45 

Beskrivning av samhällsfrågan:
Knallar och torghandlare tvingas av lagen använda utrustning som inte är tillåten för utomhusbruk. Förutom att olycksrisken ökar, gäller inte garantier och försäkringar. Lagen togs på ett felaktigt underlag. Detta erkänner uppgiftslämnare. Vi kräver en översyn av lagen.
Utökad beskrivning av samhällsfrågan
I höstas lämnade 15 riksdagsmän från Moderaterna, Kristdemokraterna och Centern in 6 motioner som krävde en översyn. Den röstades ner i våras. Miljöpartiet som stött TOMER och knallarna i frågan sedan flera år, valde också att rösta nej. Förmodligen av hänsyn till sina regeringskamrater. Finansminister Magdalena Andersson sa i riksdagsdebatten att hennes uppfattning är att lagen gäller vid vackert väder. Vi kan inte ha en lag, vars tolkande öppnar för godtycke. Vem avgör om vädret är vackert eller inte? Vi kräver en översyn! Vid seminariet kommer vi informera om denna skandal och diskutera med inbjudna knalleprofiler, riksdagsmän, skatteverket och många fler.

Här kan du läsa mer om TOMERs seminarium på Almedalsveckan.

Välkomna!

 

 

Nästa artikel